Ontdek Groningen

Gebouwd in 1885

Het Huis bij de Sluis is een oude schipperswoning aan de Zuiderhaven. De naam Zuiderhaven wordt aanvankelijk gebruikt voor het water van de A binnen de vesting Groningen. De plannen voor de huidige Zuiderhaven ontstaan na het aannemen van de Vestingwet in 1874.

Activiteiten in Groningen

Er zijn allerlei verschillende activiteiten die Groningen uniek maken. Bij de buren van het Huis bij de Sluis kun je namelijk suppen door de grachten van het centrum. Als je zin hebt in een interactieve wandeltocht door Groningen kun je met een opdrachtenboekje en een route alle hoeken en gaten van Groningen ontdekken bij Opavontour.

Horeca

Groningen heeft veel horeca gelegenheden maar Huis bij de Sluis heeft een paar favorieten. Zo kun je op loop afstand van Huis bij de Sluis aan de gracht zitten bij het Pomphuis. Wie opzoek is naar een gezellige kroeg om te zitten, hoef je bij de Pintelier niet verder te kijken.

Contact

Als je benieuwd bent naar de beschikbaarheid van het huis bij de Sluis of als je hulp nodig hebt bij het plannen van je bezoek, neem dan contact met ons op. We helpen je graag het beste uit je reis te halen.